Witam Cię serdecznie. Pewnie interesuje Cię, dlaczego wybrałam dietetykę i właśnie tą branżą się zajmuję. Oto moja historia:
Już jako nastolatka interesowałam się składem żywności i wpływem diety na organizm. Moja babcia była Technologiem Żywności – kiedyś to inaczej wyglądało niż teraz, ale może też ze względu na nią coś mnie ciągnęło właśnie w tym kierunku. Zapisałam się do Liceum Ogólnokształcącego im. Tadeusza Kościuszki w Myślenicach do klasy o profilu biol-chem. Zawsze lubiłam ścisłe przedmioty. Następnie podjęłam decyzję o studiach na Wydziale Technologii Żywności UR w Krakowie (choć marzyła mi się również astronomia na UJ). W międzyczasie otrzymałam dwie nagrody za obie prace – inżynierską (wpływ diety Dukana na organizm) i magisterską (zdrowotne właściwości owsa).
Zarezerwuj termin konsultacji
W trakcie studiów pracowałam w wielu miejscach żywienia zbiorowego, aby przekonać się jaką żywność nam oferują. Były to restauracje tzw. sieciówki i zwykłe, prywatne. Ostatnią moją pracą etatową było stanowisko sprzedawcy w piekarni w Krakowie, w której zostałam niesłusznie oskarżona o kradzież i zwolniona. Nie było łatwo – potrzebowałam pieniędzy na swój gabinet dietetyczny, który marzył mi się od początku.
Na szczęście po kilku miesiącach udało się zebrać środki i w lipcu 2015 r. oficjalnie otworzyłam swoją poradnię dietetyczną w samym sercu Krakowa – Rynku Głównym.
Od tego momentu pomagam wielu osobom w różnych problemach. Coraz częściej zgłaszają się pacjenci z chorobami autoimmunologicznymi – niestety najczęściej ze stwardnieniem rozsianym, czy zapaleniem tarczycy Hashimoto. Dieta daje naprawdę dobre efekty, a włączając suplementację chorzy czują ulgę. Są osoby, które obecnie są w stanie remisji dzięki współpracy ze mną, co mnie bardzo cieszy.
Od 3 lat dzielę się wiedzą na spotkaniach w Krakowie pod nazwą: Wieczór z dietetykiem. Są to moje autorskie wykłady, w których omawiam zagadnienia związane właśnie z wpływem diety na organizm. Z doświadczenia widzę, że największa część osób chce na własną rękę ustalić swoją dietę i zaplanować jadłospis – tylko brakuje dostępu do rzetelnej i aktualnej wiedzy. Dlatego powstał projekt: „Be your diet expert” – cykl webinarów pomagających Ci zostać swoim osobistym dietetykiem. Szczegóły: LINK